Home
Kursy
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

 

W trakcie nauki zdobędziesz m.in. następujące umiejętności:

  • fachowej organizacji i obsługi przyjęć, uroczystości okolicznościowych i bankietów
  • profesjonalnej obsługi klienta
  • profesjonalnej znajomości i oceny jakości produktów
  • opracowywania jadłospisów oraz zestawów potraw i napojów
  • sporządzanie potraw i napojów kuchni regionalnych i innych narodów
  • praktyki zawodowe w nowoczesnych gospodarstwach rolnych
  • korzystania z zasad prawidłowego i nowoczesnego żywienia
  • tworzenia różnych rodzajów diet
  • udział w praktykach zagranicznych Erasmus + (2017)

Znajdziesz pracę w:

  • restauracjach, hotelach, pensjonatach, ośrodkach wczasowych,
  • zakładach zbiorowego żywienia,
  • firmach cateringowych.
Podanie do technikum
Tytuł: Podanie do technikum (94 pobrań)
Data ostatniej aktualizacji: 14 marca 2017
Rozmiar: 14 KB

Zapisz się na ten kurs
Przejdź do paska narzędzi